Tips agar Pembeli tidak merasa terbebani Biaya Transaksi

eKiosPulsa.com, Magetan – Tips agar Pembeli tidak merasa terbebani Biaya Transaksi #Tips #agar #Pembeli #tidak #merasa #terbebani #Biaya #Transaksi #

blog23 1100

Hello rakan !

Dalam urus niaga jual beli dalam talian sudah tentu kos tambahan akan timbul seperti yuran transaksi. Sesetengah penjual memilih untuk menanggung sendiri yuran transaksi, tetapi ini tidak bermakna anda tidak boleh mengenakan yuran transaksi kepada pembeli.

Yuran transaksi itu sendiri akan dicaj kepada pembeli setiap kali mereka selesai “Daftar Keluar” dan akan membuat pembayaran atau apa yang kami panggil Transaksi Berjaya.

Jika anda ingin mengenakan yuran transaksi pembelian kepada Pembeli, anda boleh menambah harga jualan produk pada harga setiap transaksi supaya Pembeli tidak merasa terbeban dengan perkataan bayaran transaksi.

ekiospulsa.com sebagai agregator pembayaran terbaik di Indonesia memudahkan anda menguruskan cara anda akan mengenakan yuran transaksi. Berikut ialah beberapa cara yang boleh anda lakukan jika anda ingin mengenakan yuran transaksi kepada pembeli:

1. Anda boleh menaikkan harga produk/perkhidmatan
2. Jika anda menggunakan Plugin:
– Anda boleh menambah produk dalam bentuk bayaran dalam Parameter Produk apabila API mencecah
3. Jika anda menggunakan API:
Harga produk apabila ia mencecah ekiospulsa.com ditambah dengan bayaran (kos)

Soalan lain:
S: Sis, bagaimanakah anda menambah produk dalam bentuk bayaran dalam parameter produk apabila API mencecah? Saya menggunakan Plugin.
J: Jika anda tidak boleh menggunakan pemalam sebagai produk, anda hanya boleh menambah harga produk / perkhidmatan. Harga tambahan boleh disenaraikan pada produk Woocommerce.

S: Adakah bayaran tambahan (kos) dilakukan secara manual?
A: Ya

S: Adakah mungkin apabila pembeli ingin membuat pembayaran, bayaran (yuran) akan muncul secara automatik daripada setiap kaedah pembayaran yang ditetapkan oleh ekiospulsa.com?
A: Maaf kami tidak boleh

S: Adakah terdapat parameter tambahan untuk yuran, kak?
J: Tiada apa-apa, tetapi kenaikan harga produk

Itulah maklumat yang boleh kami berikan untuk mengenakan yuran transaksi kepada Pembeli. Semoga maklumat di atas dapat membantu anda

Ikuti media sosial Kios Pulsa Murah untuk maklumat dan petua lain.
Instagram: @ipaymu_id
Facebook: Kios Pulsa Murah
E-mel: [email protected]
Sokongan WhatsApp Kios Pulsa Murah: klik pautan berikut

#Tips #agar #Pembeli #tidak #merasa #terbebani #Biaya #Transaksi Tips agar Pembeli tidak merasa terbebani Biaya Transaksi